tiistai 25. lokakuuta 2016



Hei taas. Olin kipeä noin viikon ja en usko, että olisi sopivaa kirjoitella blogiin minun sairuksistani, mutta olen taas terve ja elämä & työnteko jatkuu!

Tässä blogissa haluaisin kertoa mitä eroja on japanilaisessa ravintolassa verrattuna suomalaiseen ravintolaan. Ja mitä samanlaisuuksia niissä on. Kiitos ravintola missä työskentelen on ravintola jossa on paljon länsimaalaista ruokaa. Heillä on jopa sunnuntai ruisjauhoa, kuivattuja muistokoita ja puolukoita. Ja kaikista oudoin oli että löysin poronlihaa pakkasesta, joka oli suomesta.

Täällä ravintola kulttuuri on todella rento mielestäni. Monessa ravintolassa saa tupakoida sisällä ja meteliä saa pitää, varsinkin jos illan varrella on otettu hieman. Ja yleensä keittiöt eivät ole suljettu vaan kaikki asiakkaat näkevät mitä siellä on meneillään, joko ikkuna tai keittiö on tiskin takana. Itse en tykkää olla aivan asiakkaan edessä, koska se tuo hieman painetta.

Minä olen ollut tähän menessä vain iltavuoroissa ja Marraskuun alussa vaihdan lounaisvuoroihin, joten en tiedä mitä sillä vuorolla toimitaan.

Mitä olen oppinut tähän mennessä?
Arvelinkin että pääsen pilkkomaan paljon ja se on totta. Päivä alkaa siitä, että ensiksi pesen siivousliinat ja leikkuulaudat mitä he olivat käyttäneet lounasaikana. Sitten pilkon melkein aina noin 4 sipuli todella pieneksi kuutioksi. Sitten kuorin porkkanan ja teen porkkana raastetta veitsellä. Suomessa tähän oltaisiin käytetty konetta, mutta ainakin Kiitos-ravintolassa he tekevät tämän veitsellä. Ja siitä pitää tulla todella ohutta. Porkkana on ehkä hankalin vaihe päivästä, koska se kestää kauan ja käsi väsyy todella helposti. Olen oikea kätinen, joten veitsi liikkuu kokoajan ja vasen käsi ohjaa, mutta vasenkäsi liikkuu todella vähän tai muuten tulee liian iso pala ja ei kelpaa.

Ja totta kai olen oppinut paljon kieltä. Vaikka opiskelin hieman jo suomesssa ja se on auttanut paljon. Mutta täällä Japanissa sitä kyllä kuulee paljon ja oppii lausumaan ja tuntemaan uusia sanoja.

Mitä olen opettanut heille?
Olen opettanut heille miten kaadetaan kaljaa kunnolla, heillä on tapa kaataa kaljaa suoraan lasin pohjaan ja lusikoida vaahtoa kulhoon, mutta näytin heille että kannattaa käyttää lasin reunaa aluksi ja lopuksi "suoristaa lasi", jotta saa pienen vaahto kerroksen. Ja heidän englannin kieli ei ole mikään maailman parhain ja joutuvat välillä käyttämään kääntäjä sovellusta Ipadilla, mutta välillä tämä tuo hauskoja kohtia päivässä. Kuten he eivät tienneet mikä on vakuumikone englanniksi, niin he selittivät, että se on "No air machine". Ja nauroin hieman ja kerroit, että se on vacuum.








Vihersalaatti sienillä

Sashimi haukea


Fritti kanaa (Asiakkaiten lempi sormiruoka)

Minun illalinen!

Kaali salaatti

Suomi pihvi

Kuva ravintolasta etuovelta

Istuma paikkoja keittiön edessä

Pöydät löytyvät ravintolan takaa





Asiakas juhli hänen syntymäpäivää


Ensimmäinen onnistunut jälkiruoka annos

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti